Általános Szerződési Feltételek – kreativkincseslada.com

Létrejött egyrészről: A RITART ACADEMY LTD. Székhely: Unit 22. Bulrushes Farm, Coombe Hill Road, East Grinstead, RH19 4LZ, Egyesült Királyság – mint a kreativkincseslada.com webshop tulajdonosa, a továbbiakban, min Szolgáltató,

Másrészről: a webshopban vásárlók, a továbbiakban, mint vásárlók között.

A kreativkincseslada.com különböző, a kreatív hobby, a dekoráció, a lakberendezés, az alkotótevékenység köreibe tartozó termékeket forgalmaz.

Általános szabályok

 A megrendelések és a shopban történő vásárlás elektronikus úton megkötött szerződésnek minősülnek, melyek fizetési kötelezettséggel járnak a vásárlóra nézve.

Szállítási területi szabályok

Kizárólag Magyarország területén szállítási címmel rendelkező vásárlókat tudunk jelenleg kiszolgálni. Számlázási címnek bármit megadhatsz, de szállítási cím jelenleg kizárólag magyarországi lehet.

Számlaadás

A vásárlásról kiállított számlát elektronikus formában, emailben küldjük meg számodra, az általad a vásárlásnál megadott email címre. A csomagban nem lesz számla, kizárólag elektronikus számlával dolgozunk. A számlát angol cégünk fogja kiállítani, lásd fenti adatok.

Az üzleti kapcsolat alapja

A Szolgáltató és a vásárló közti üzleti kapcsolat alapja az, hogy a Szolgáltató termékeket értékesít a kreativkincseslada.com oldalán, és a vásárlók azokból kedvükre válogathatnak, a termékeket kosarukba helyezhetik, majd a rendelés véglegesítésével lezárhatják az adott vásárlási aktust. Ezek után következik a fizetés. A vásárlók számára minden esetben kizárólag az előre fizetés lehetséges csak. Utánvétes és egyéb más jellegű fizetési mód nem lehetséges.

A fizetés után a Szolgáltató összekészíti a csomagot, és az alábbiakban tárgyalt szállító céggel a vásárló által megadott, kizárólagosan Magyarországi szállítási címmel rendelkező vásárlónak azt kiszállítatja. A csomag átvételekor a vásárlónak már nem kell fizetnie, hiszen előre rendezi a számlát.

Rendkívüli esetek

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy megválogassa az ügyfeleit. Ennek értelmében, indoklás nélkül megtagadhatjuk egyes ügyfelek kiszolgálását mind a fizetős, mind az ingyenes anyagainkat és szolgáltatásainkat tekintve.  Ilyen speciális esetekben a Szolgáltató az érintett vásárló megrendelése vagy regisztrációja után emailben értesítést küld a vásárlónak, amennyiben nem kíván vele együttműködni, és írásos formában – email – kinyilvánítja, hogy egyoldalúan eláll a szerződéstől. Amennyiben az érintett vásárló már átutalta, vagy PayPal-on kifizette a termék(ek) ellenértékét, a Szolgáltató azt haladéktalanul visszaküldi számára.

Megrendelés visszaigazolása és a szállítás nyomon követése

A vásárló a megrendeléséről email-es visszaigazolást kap.

Ha kifizette a terméket, akkor a kifizetésről és a csomag összekészítésének megkezdéséről is kap egy rövid emailt.

A csomag útnak indításáról a Szolgáltató szintén tájékoztatja a vásárlót.

A fiókregisztráció előnyeiről

A Szolgáltató lehetőséget biztosít a vásárlóknak, hogy külön, előzetes regisztráció nélkül, és saját felhasználói fiók létrehozása nélkül is vásárolhassanak a shopban. Ennek az az előnye, hogy nem kell minduntalan belépni, amikor valaki vásárolni szeretne.

Ugyanakkor a felhasználói fióknak az az előnye, hogy a Szolgáltató a visszatérő vásárlók és a hűséges vásárlók számára olykor kedvezményeket biztosíthat, amit a fiókokhoz tud rendelni. Mindezek tükrében a fiók létrehozatala előnyös lehet, de semmiképp sem kötelező.

A kuponkedvezményeket – amikor kuponkódot lehet megadni a végösszeg véglegesítése előtt – fiókkal nem rendelkező vásárlók is foganatosítani tudják, feltéve persze, ha ismerik az éppen aktuális kuponkódot.

Mik a fizetési feltételek és lehetőségek?

A Szolgáltató, tekintve, hogy nemzetközi kereskedelmi tevékenységet folytat, kizárólag az előre fizetést biztosítja jelenleg a vásárlói számára.

Az előre fizetés módja lehet:

Átutalás vagy készpénz befizetés OTP-s forintszámlára:

RITART ACADEMY LTD

OTP 11742166-21118676

A közlemény rovatba írd be a megrendelésed # jellel kezdődő számát (a jelet is beírhatod), hogy gyorsabb legyen az ügymenet.

PayPal – saját fiókkal vagy bankkártyával

Webáruházunkban lehetőséged van a PayPal rendszerén keresztül saját PayPal fiókoddal, illetve a hozzá kapcsolt bankkártyáddal maximálisan biztonságosan fizetni. Ez a lehetőség a vásárlás véglegesítése során kerülhet kiválasztásra részedről, és akkor a rendszer majd mutatja a további szükséges lépéseket.

A Szolgáltató semmilyen kártyaadatot nem gyűjt be a vásárlóktól.

A szállítás szabályai

A Szolgáltató a megvásárolt, és előre átutalással vagy Paypalon kifizetett termékeket a következő futárszolgálattal szállíttatja ki a vásárló által megadott címre:

Szállítmányozó:

A szállítás határideje általában 1-5 munkanap, de maximum 15 munkanap. A várhatóan néhány munkanapon belül nem teljesíthető megrendelésekről az esetlegesen érintett ügyféllel telefonon egyeztetünk.

A szállítás csúszása miatti elállási esetekben, a még a szállításra át nem adott csomagok esetében extra elállási jogot biztosítunk a vásárlóknak, mely esetben a már előre kifizetett összeget 8 napon belül minden egyéb más költség levonása nélkül visszautaljuk a vásárlónak.

A már feladott csomagok esetében az általános elállási és visszaküldési szabályok az érvényesek, lásd: „Elállási jog” és „Termék visszaküldése”

A kuponokról és kedvezményekről

A Szolgáltató bizonyos esetekben, szezonálisan, vagy vásárlási összegtől függően kedvezményeket biztosíthat egyes vásárlói számára, de akár szélesebb közönségnek is (pl. marketing céllal). A kedvezményeket vagy általános termékkedvezmény – AKCIÓ -, vagy kuponkedvezmény révén tesszük elérhetővé vásárlóink számára.

Garancia és szavatosság

A törvényekben meghatározott és előírt szabályok az irányadók a szavatosság és garancia tekintetében. A szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal a termékek nem rendeltetésszerű tárolásából és használatából eredő hibákért és károkért.

Elállási jog

Végfelhasználói, tehát magánszemély vásárlóink elállhatnak 14 napon belül a vásárlástól, kivéve, ha már kibontották a szállításra előkészített csomagot. Bontott szállítói csomag – figyelem, nem termékcsomagolás! – esetén az elállás joga megszűnik. Továbbá az AKCIÓS, vagy kuponkedvezménnyel vásárolt termékekre sem vonatkozik az elállás joga.

Elállás esetén a vásárló köteles a terméket 8 naptári napos határidőn belül visszaszolgáltatni a Szolgáltató számára. A termék visszaérkezése utáni 8 naptári napon belül a Szolgáltató visszautalja a termék ellenértékét az elállási jogát gyakorló vásárló számára, levonva abból a saját adminisztrációs és korábbi szállítási költségeit, de minimum 3000,- forintot.

Céges vásárlóink számára a törvények nem adnak lehetőséget az elállásra.

Termék visszaküldése

A termékek visszaküldésénél kérjük, hogy vedd figyelembe, hogy a visszaküldésből eredő minden adminisztrációs, logisztikai és szállítási költség a vásárlót terheli, azokat a Szolgáltatóra át nem háríthatja – tehát például utánvéttel visszaküldött terméket nem fogunk átvenni – és hogy a termékeket egy, az Egyesült Királyság területén található telephelyünkre kérjük visszaküldeni, mely a magyarországi szállítási költségeknél jóval drágább lehet.

Ügyfélszolgálat, panaszkezelés

A shop-ban vásárolt termékek panaszkezelési módja kizárólag emailben lehetséges, már csak azért is, hogy mindennek írásos nyoma maradjon, és a vásárló bármikor élhessen ezzel a jogával.

Panasztétel az alább email címen történhet: shop@kreativkincseslada.com

Telefonon is többségében az email kommunikáció felé tereljük ügyfeleinket, szintén az írásos adatok visszakereshetőségének könnyebbsége miatt, mindenesetre lehetnek olyan esetek, amikor tényleg hatékonyabb és egyszerűbb a telefonálás.

Ezekre fenntartva az ügyfélszolgálati telefonszámunk (kollégánk veszi fel a telefont, nem automata) 06-209-263-102

Adatvédelem